Belgisch Kampioenschap Wielrennen voor Architecten8 September 2013

Op zondag 8 september organiseerde Protect, met steun van NAV, in Grez-Doiceau (Waals-Brabant) de vierde editie van het Belgisch Kampioenschap Wielrennen voor architecten en ingenieurs. Op een prachtige omloop van 10 ronden van circa 6 km streden 70 deelnemers in drie categorieën om de titel van Belgisch Kampioen: -45 jaar, +45 jaar en vrouwen.

Een spannende eindsprint bepaalde de winnaar van het kampioenschap.Cliff Reid racete, gesteund door zijn talrijke supportersclub van het Dendermondse architectenbureau Reid-Senepart architecten, als eerste over de eindmeet. Hij werd zo, bij zijn eerste deelname, winnaar van de categorie 45- jaar. Het zilver ging naar vaste waarde Raphaël Cornelis die zo voor de vierde keer het podium mocht betreden. In de voorlaatste ronde zag het er even naar uit dat Raphaël het goud ging binnenhalen, tot Cliff terugkwam en won met een verschroeiende eindsprint. Jan Vandierendonck wist wederom een derde plaats op het podium te bemachtigen.

De prijs voor categorie 45+ jaar werd overhandigd aan Ronald Van Reeth van studiebureau Van Reeth. Het podium werd vervolledigd door Jan Vanhoudt en Bart Doms.

Ook de deelnemende vrouwen konden hun mannetje staan in het peloton. Kristien Achten kwam hier uit de bus als winnares van haar categorie. Dit voor het derde jaar op rij ! Zij werd gevolgd door Lien Mertens en Elke Peeters.

Na afloop volgde een doorlopend koud buffet. De opbrengst van het event zal gestort worden naar het goede doel Yes project van Ondernemers voor Ondernemers.
Fotograaf: Martijn Soenen (celuidacote@hotmail.com)